top of page

Eerste bezoek tandarts - Volwassene

Je eerste bezoek; wat doen wij en wat kost het?

Tijdens je eerste bezoek is er in de eerste plaats gelegenheid om jouw wensen te bespreken,

Vervolgens verzamelen wij gegevens om te beoordelen wat de huidige staat van je gebit is, of behandeling nodig is en zo ja; wat de mogelijkheden zijn.

Hiervoor reserveren wij 20 minuten.

Het eerste onderzoek bestaat in uit:

  • Het bespreken van de voorgeschiedenis en het opnemen van de huidige staat van je gebit

  • Het bespreken van je algemene gezondheid

  • Eenvoudig tandvleesonderzoek

 

Ook worden er tijdens jouw eerste bezoek röntgenfoto’s gemaakt. Deze foto’s zijn noodzakelijk om een goede diagnose te kunnen stellen. Daarna worden de bevindingen met je besproken en bepalen we samen of onze dienstverlening past bij jouw zorgbehoefte.

 

Tijdens het eerste bezoek aan de tandarts worden in beginsel geen behandelingen uitgevoerd, tenzij de situatie hier dringend om vraagt. Soms kan er een eenvoudige gebitsreiniging plaatsvinden.

Een eerste bezoek aan onze praktijk brengt ca €85,00 - €160,00 aan kosten met zich mee (intake + röntgenfoto’s).

Behandelcodes die van toepassing kunnen zijn: C001, 2x X10, 2x X11, X21, M03.

 

Wat wij zien tijdens jouw eerste bezoek is slechts een momentopname. De behandelhistorie en oude röntgenfoto’s van jouw vorige tandarts geven ons een beeld van het historisch beloop.

 

Om een compleet beeld van de situatie te kunnen maken, is het wenselijk dat je jouw dossier van de vorige tandartspraktijk via een veilige verbinding ter voorbereiding naar Mzhaarlem laat mailen via zorgmail. Jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

 

Ook vragen wij je, zodra er een afspraak gemaakt is, om 10 minuten eerder aanwezig te zijn om de gezondheidsvragenlijst in te vullen.

 

Wanneer wij inschatten dat je:

  • een verhoogd risico loopt op het ontstaan van gaatjes, tandvleesproblemen of gebitsslijtage,

  • wanneer uitgebreide herstelingrepen nodig zijn,

  • of wanneer je cosmetische wensen heeft maken wij graag een vervolgafspraak om een integraal behandelplan (UPT C012) op te stellen en dat met je te bespreken.

 

Om tot een integraal behandelplan te komen kan het nodig zijn om:

  • gebitsmodellen te laten maken via een digitale scanner

  • De functie van het gebit tijdens het kauwen en bijten te onderzoeken

  • En/of de conditie van het tandvlees te onderzoeken en vastleggen d.m.v. een parodontiumstatus (UPT T012) door de mondhygiënist.

 

Indien wij in het vervolg op het eerste bezoek een behandeling of vervolgonderzoek aanbevelen waarvan de kosten €500,00 overschrijden, krijg je, indien gewenst, een begroting.

1e bezoek - kind

Eerste bezoek tandarts - Kind

Om je kind te laten wennen aan de tandartsbezoeken, adviseren wij je kind vanaf 2 jaar voor de eerste keer mee te nemen naar de tandarts.

Onze tandarts Canan werkt tevens bij de kindertandheelkunde praktijk Poetz in Haarlem. Canan werkt op dinsdag en woensdag bij Mzhaarlem.

bottom of page